Obědy a Večeře,  Recepty

Salát z černé čočky Beluga #vegan

Chtěla jsem si udělat něco zdravého, osvěžujícího 🙂 Velmi jednoduchý recept na výborný salát. Udělala jsem si čerstvou porci na večeři a zbytek dala do krabiček na další dny. Jediné co tomu chybělo byla červená řepa. Ta salátu dodá totiž chuťovej šmrnc. Takže příště s řepou 🙂

Recept na Beluga salát

Suroviny na cca 3 větší porce:

  • 400 g černé čočky
  • asi tak 6-7 středně velkých mrkví
  • 1 velké rajče
  • olivový olej
  • 3 stroužky českého česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • salát (rukola nebo polníček)
  • červená řepa (mňam) – uvařená nebo klidně kousky zavařené řepy

Na zálivku

  • trocha hořčice
  • citron
  • sůl
  • med/kokosový cukr

Postup: Dej si vařit čočku cca na 20-30 minut 🙂 Během toho si na pánvi na troše oleje opeč mrkev (část nastrouhaná a část na kostičky), nakrájené rajče a červenou řepu (nastrouhat / na malé kostičky). Ke konci, až to bude opečené přidej prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a vypni. Osol to dle chuti, přidej uvařenou čočku (nejlépe zchlazenou) a zamíchej.

Pak si stačí dát na talíř rukolu či polníček (anebo oboje :D), do toho čočku a polít zálivkou.

Nezapomeň se se svým Beluga salátem pochlubit a označit mě na Instagramu @rostlinozrout.cz nebo mi napsat tady do komentářů 🙂

Udělat si zdravou večeři je k nezaplacení. Dobrou chuť 🙂

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *