Salát z černé čočky Beluga #vegan
Chtěla jsem si udělat něco zdravého, osvěžujícího 🙂 Velmi jednoduchý recept na výborný salát. Udělala jsem si čerstvou porci na večeři a zbytek dala do krabiček na další dny. Jediné co tomu chybělo byla červená řepa. Ta salátu dodá totiž chuťovej šmrnc. Takže příště s řepou 🙂
Recept na Beluga salát
Suroviny na cca 3 větší porce:
- 400 g černé čočky
- asi tak 6-7 středně velkých mrkví
- 1 velké rajče
- olivový olej
- 3 stroužky českého česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- salát (rukola nebo polníček)
- červená řepa (mňam) – uvařená nebo klidně kousky zavařené řepy
Na zálivku
- trocha hořčice
- citron
- sůl
- med/kokosový cukr
Postup: Dej si vařit čočku cca na 20-30 minut 🙂 Během toho si na pánvi na troše oleje opeč mrkev (část nastrouhaná a část na kostičky), nakrájené rajče a červenou řepu (nastrouhat / na malé kostičky). Ke konci, až to bude opečené přidej prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a vypni. Osol to dle chuti, přidej uvařenou čočku (nejlépe zchlazenou) a zamíchej.
Pak si stačí dát na talíř rukolu či polníček (anebo oboje :D), do toho čočku a polít zálivkou.
Nezapomeň se se svým Beluga salátem pochlubit a označit mě na Instagramu @rostlinozrout.cz nebo mi napsat tady do komentářů 🙂
Udělat si zdravou večeři je k nezaplacení. Dobrou chuť 🙂